
pentru aproximativ 100 de bucăți
80 ml sirop de fructe YO fructe de pădure
40 ml apă
1 linguriță agar agar
opțional 1 linguriță făină de porumb
Amestecați siropul de fructe YO Fructe de pădure cu apă. Turnați acest amestec într-o tigaie mică și amestecați agar-agar cu un tel până când nu se mai formează cocoloașe. Aduceți amestecul la fierbere în timp ce amestecați. Se lasă să fiarbă doua-trei minute și apoi se ia de pe foc.
Acum turnați rapid amestecul în formele de silicon pregătite. Puteți folosi forme speciale pentru aceasta sau turnați amestecul de sirop de fructe în orice tip de formă netedă.
Imediat ce ursuleții de gumă au fost turnați, puneți-i la congelator încă o oră.
Apoi puteți îndepărta cu ușurință jeleurile de fructe din formele de silicon. Dacă nu mâncați jeleurile imediat, vă recomandăm să-i pudrați cu puțină făină de porumb. În felul acesta nu se vor lipi.
Jeleurile se vor păstra cel puțin două săptămâni.
Sfat: Puteți face jeleu de fructe folosind orice sirop de fructe YO (Clasic sau Fără Zahăr).