
Crema de zmeură:
500 g zmeură
200 ml sirop de zmeură YO
Suc din 4 lămâi
Semifreddo:
500 ml smântână pentru frișcă, bătută ușor
2 gălbenușuri de ou
50 g zahăr pudră
60 ml lapte
1 portocală, coajă rasă fin
Garnitură:
150 g zmeură
2 linguri sirop de zmeură YO
Cremă de zmeură: Combinați toate ingredientele, încălziți puțin, apoi amestecați ușor folosind un mixer manual. Se lasă la răcit.
Semifreddo: Se amestecă ouăle, laptele, zahărul pudră și coaja de portocală într-o oală mică, se încălzește și se aduce aproape la fierbere, amestecând constant. Apoi se dă printr-o sită. După ce s-a răcit, se adaugă smântâna pentru frișcă.
Umpleți o formă dreptunghiulară de tort (aprox. 10 x 5 cm) cu amestecul de semifreddo până la o înălțime de cca. 1 cm, apoi întindeți deasupra crema de zmeură și repetați în aceeași ordine, până se umple forma de tort. Ultimul strat ar trebui să fie amestec semifreddo. Păstrați la congelator peste noapte.
Pentru a servi, turnați amestecul într-un pahar sau o ceașcă. Se ornează cu zmeură și se stropește cu puțin sirop de zmeură YO.