Zurück zur Übersicht

Brioșe cu cireșe cu topping de ciocolată

Ciocolata păcătoasă întâlnește fructele obraznice

Ingrediente pentru 12 porții

Brioșe:

200 g unt foarte moale

1 pachet de zahăr vanilat

1 praf de sare

90 g zahăr granulat

3 ouă

300 g făină de prăjitură

15 g cacao

200 ml lapte batut

100 ml sirop de cireșe YO

1 pachet praf de copt

Topping:

100 g unt (temperatura camerei)

340 g ciocolată (60%)

120 g zahăr pudră

4 EL cacao pudră

200 g mascarpone

Garnitură:

12 cireșe

Mod de preparare

Brioșe: Bateți untul, zahărul vanilat, sarea și zahărul granulat până devine cremos. Adăugați treptat ouăle și siropul de cireșe YO. Cerneți făina, praful de copt și cacao și adăugați compoziția în amestecul de unt, alternând cu laptele. Se toarnă în formele de hârtie pregătite și se coace în centrul cuptorului preîncălzit la 180 °C pentru cca. 35 de minute.

Topping: Tocați grosier ciocolata, topiți la bain-marie, apoi lăsați să se răcească la temperatura camerei. Bateți untul moale, zahărul pudră și cacao până devine cremos. Adăugați mascarpone și ciocolată topită și amestecați până se omogenizează.

Se lasă brioșele la răcit, se adaugă smântâna folosind decorator cu duză în formă de stea (nr. 5) și se decorează. Se ornează cu cireșe.

Mai multe rețete