Brioșe cu cireșe cu topping de ciocolată
Ciocolata păcătoasă întâlnește fructele obraznice

Ciocolata păcătoasă întâlnește fructele obraznice
Brioșe:
200 g unt foarte moale
1 pachet de zahăr vanilat
1 praf de sare
90 g zahăr granulat
3 ouă
300 g făină de prăjitură
15 g cacao
200 ml lapte batut
100 ml sirop de cireșe YO
1 pachet praf de copt
Topping:
100 g unt (temperatura camerei)
340 g ciocolată (60%)
120 g zahăr pudră
4 EL cacao pudră
200 g mascarpone
Garnitură:
12 cireșe
Brioșe: Bateți untul, zahărul vanilat, sarea și zahărul granulat până devine cremos. Adăugați treptat ouăle și siropul de cireșe YO. Cerneți făina, praful de copt și cacao și adăugați compoziția în amestecul de unt, alternând cu laptele. Se toarnă în formele de hârtie pregătite și se coace în centrul cuptorului preîncălzit la 180 °C pentru cca. 35 de minute.
Topping: Tocați grosier ciocolata, topiți la bain-marie, apoi lăsați să se răcească la temperatura camerei. Bateți untul moale, zahărul pudră și cacao până devine cremos. Adăugați mascarpone și ciocolată topită și amestecați până se omogenizează.
Se lasă brioșele la răcit, se adaugă smântâna folosind decorator cu duză în formă de stea (nr. 5) și se decorează. Se ornează cu cireșe.