Zurück zur Übersicht

Iaurt înghețat cu coacăze negre și ovăz crocant

Senzație de gust cremos de tartă cu ovăz crocant

Ingrediente pentru 4 porții

Iaurt congelat:

500 g iaurt 3,6%

1 lămâie, suc

120 ml YO sirop de coacăze negre

200 ml smântână pentru frișcă

150 ml smântână pentru frișcă, bătută ușor

Crunch de ovăz:

30 g ovăz rulat

80 g alune, tocate grosier

20 g zahăr brun

20 ml sirop de arțar

20 ml ulei de măsline

15 g cacao pudră

90 g zahăr pudră

Mod de preparare

Iaurt înghețat: Combinați iaurtul, siropul de coacăze negre YO și sucul de lămâie. Încorporați treptat smântâna pentru frișcă. Adăugați într-un castron pre-răcit și păstrați la congelator timp de 4 ore. Amestecați ocazional cu o furculiță în prima oră pentru a vă asigura că nu se formează cristale de gheață.

Crunch: Combinați toate ingredientele pentru ovăzul crocant într-un castron și coaceți-le în centrul cuptorului preîncălzit la 150 °C (căldură sus/jos) timp de cca. 20 de minute.

Scoateți iaurtul înghețat din congelator, amestecați până se omogenizează și turnați în pahare, alternând cu crocantul de ovăz. Apoi stropiți cu puțin sirop de coacăze negre YO.

Mai multe rețete