Iaurt înghețat cu coacăze negre și ovăz crocant
Senzație de gust cremos de tartă cu ovăz crocant
Senzație de gust cremos de tartă cu ovăz crocant
Iaurt congelat:
500 g iaurt 3,6%
1 lămâie, suc
120 ml YO sirop de coacăze negre
200 ml smântână pentru frișcă
150 ml smântână pentru frișcă, bătută ușor
Crunch de ovăz:
30 g ovăz rulat
80 g alune, tocate grosier
20 g zahăr brun
20 ml sirop de arțar
20 ml ulei de măsline
15 g cacao pudră
90 g zahăr pudră
Iaurt înghețat: Combinați iaurtul, siropul de coacăze negre YO și sucul de lămâie. Încorporați treptat smântâna pentru frișcă. Adăugați într-un castron pre-răcit și păstrați la congelator timp de 4 ore. Amestecați ocazional cu o furculiță în prima oră pentru a vă asigura că nu se formează cristale de gheață.
Crunch: Combinați toate ingredientele pentru ovăzul crocant într-un castron și coaceți-le în centrul cuptorului preîncălzit la 150 °C (căldură sus/jos) timp de cca. 20 de minute.
Scoateți iaurtul înghețat din congelator, amestecați până se omogenizează și turnați în pahare, alternând cu crocantul de ovăz. Apoi stropiți cu puțin sirop de coacăze negre YO.