Iaurt înghețat cu coacăze negre și ovăz crocant
Cremos și cu ovăz crocant
Ingrediente (pentru 4 porții)
Iaurt înghețat:: | |
---|---|
500 g | iaurt 3,6% |
Sucul de la | o lămâie |
120 ml | sirop YO de coacăze negre |
200 ml | de frișcă |
Ovăz crocant:: | |
30 g | fulgi de ovăz (întregi) |
80 g | alune tocate grosier |
20 g | zahăr brun |
20 ml | sirop de arțar |
20 ml | ulei de măsline |
15 g | cacao pudră |
90 g | zahăr pudră |
Preparare
Înghețată din iaurt: Combinați iaurtul, siropul de coacăze negre și sucul de lămâie și apoi adăugați treptat frișca. Puneți amestecul astfel obținut într-un recipient (răcit în prealabil) și dați la congelator pentru 4 ore. In prima oră amestecați ocazional cu o furculiță pentru a vă asigura că nu se formează cristale de gheață.
Ovăz crocant: Combinați toate ingredientele într-o tavă și coaceți-le în centrul cuptorului preîncălzit la 150* C timp de aproximativ 20 de minute.
Scoateți iaurtul congelat din congelator, amestecați până se omogenizează și puneți în pahare alternând cu ovăzul crocant. La final stropiți cu puțin sirop de coacăze negre.
