Dovleac copt pe pat de salată
Cu un dressing fructat delicios, pentru o notă specială

Cu un dressing fructat delicios, pentru o notă specială
Pentru salată:
200 g dovleac
aprox. 6 felii de bacon
salată verde sau salată la alegere
50 g brânză feta
nuci și semințe de rodie ca topping
ulei de măsline
sare și piper
Pentru dressing:
50 ml YO sirop de Portocale Fără Zahăr
1,5 linguri ulei de măsline
1/4 linguriță muștar
sare și piper
Preîncălziți cuptorul la 180°C pe ventilator. Scoateți semințele din dovleac și apoi tăiaț-l felii. Înfășurați feliile de dovleac în bacon și puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Stropiți cu puțin ulei de măsline și asezonați cu sare și piper. Coaceți feliile de dovleac la cuptor pentru aprox. 20 de minute.
Între timp, faceți dressingul. Puneți YO-ul de Portocale Fără Zahăr într-o tigaie mică cu ingredientele rămase și fierbeți compoziția în timp ce amestecați. Apoi lăsați dressingul să se răcească bine.
Se spală salata și se aranjează pe o farfurie sau într-un bol. Prăjiți scurt nucile într-o tigaie fără ulei.
Se intinde dovleacul peste salată și se ornează cu feta, semințe de rodie și nucă. Stropiți cu dressing și savurați.