Zurück zur Übersicht

Tort în formă de inimă cu jeleu de căpșuni și căpșuni

Bază pufoasă de pandișpan acoperită cu căpșuni aromate

Ingrediente

Bază de pandișpan:

3 ouă

25 g zahăr pudră

Un praf de sare

½ pachet de zahăr vanilat

½ lămâie cu coajă

60 g făină de prăjitură

35 g zahăr ranulat

100 ml suc de portocale

Crema de căpșuni:

200 g căpșuni

1 lămâie (suc)

50 g YO sirop de căpșuni

gelatină

150 ml smântână pentru frișcă, bătută ușor

Jeleu de căpșuni:

100 g căpșuni

50 g YO sirop de căpșuni

1 linguriță suc de lămâie

2 foi de gelatină

Mod de preparare

Baza de pandișpan: Combinați gălbenușurile, zahărul pudră, praful de sare, zahărul vanilat și coaja de lămâie și bateți până devine cremos. Albușul se amestecă cu zahărul granulat pentru a forma un amestec cremos și se toarnă apoi în amestecul de gălbenușuri. Cerneți făina, amestecați cu grijă cu ajutorul unui tel și turnați întregul amestec într-o formă în formă de inimă unsă cu unt și făină. Se netezește și se coace în centrul cuptorului preîncălzit la 210 °C pentru cca. 13 minute. Se lasă la răcit, apoi se ănsiropează cu suc de portocale.

Cremă: Se pasează fin căpșunile și siropul de căpșuni YO folosind un mixer manual. Se prepară gelatina. Adăugați sucul de lămâie și încălziți până se dizolvă gelatina, apoi turnați rapid în amestecul de căpșuni. Încorporați smântâna pentru frișcă bătută ușor. Se toarnă crema pe bază, se netezește și se dă la frigider pentru cca. 4 ore.

Jeleu: Faceți piure căpșunile și siropul de căpșuni YO. Se prepară gelatina. Se adaugă zeama de lămâie și se încălzește până se dizolvă gelatina, apoi se toarnă în amestecul de căpșuni, se amestecă și se întinde peste cremă. Se mai ține la frigider încă o oră apoi se desface și se scoate din forma de inimă.

 

Mai multe rețete