Pandișpan de ciocolată cu cremă de citrice și portocale
Pandișpan de ciocolată cu o notă răcoritoare de citrice
Ingrediente (pentru 4 porții)
Cremă cu lapte bătut și crtice: | |
---|---|
200 g | lapte bătut |
20 g | zahăr pudră |
1 | Coaja și sucul de la lămâie |
5 | foi de gelatină |
150 ml | de frișcă, semi-spumată |
100 ml | YO Mix de citrice |
Salată de portocale: | |
2 | portocale curățate de coajă și tăiate felii |
Pandișpan de ciocolată:: | |
4 | ouă |
2 | gălbenușuri de ou |
30 g | unt topit |
30 g | făină |
15 g | cacao pudră |
90 g | zahăr pudră |
Preparare
Pandișpanul de ciocolată: Amestecați toate ingredientele cu un mixer iar rezultatul adăugați-l într-un sifon pentru frișcă. Cu ajutorul sifonului turnați amestecul într-o formă de silicon și coaceți la cuptorul cu microunde la 850 wați timp de 2 minute.
Crema: Amestecați laptele bătut cu siropul Yo și zahărul pudră și omogenizați. Rehidratați gelatina în multă apă rece timp de 5 minute după care stoarceți bine înainte de a folosi. Adăugați peste gelatină sucul de lămâie, încălziți până se dizolvă gelatina și turnați apoi peste amestecul cu lapte. Incorporați apoi ușor frișcă semi-spumată. Amestecul astfel obținut turnați-l într-un recipient la o înălțime de aproximativ 3cm, și dați la frigider pentru 6 ore.
Rupeți în bucăți neregulate pandișpanul de ciocolată răcit, și puneți-l pe o farfurie împreună cu feliile de portocală. Tăiați crema (răcită) în bucăți și adăugați-o și pe ea pe farfurie.
