Zurück zur Übersicht

Pandișpan de ciocolată cu cremă de citrice și portocale

Pandișpan de ciocolată cu o notă fresh de citrice

Ingrediente pentru 4 porții

Crema de citrice și lapte bătut:

200 g lapte bătut

20 g zahăr pudră

1 lămâie, cu coajă și zeamă

gelatină

150 ml smântână pentru frișcă, bătută ușor

80 ml YO Sirop Lămâie-Lime Fără Zahăr

20 ml YO Sirop Portocale Fără Zahăr

Salata de portocale:

2 portocale, curățate de coajă și tăiate felii

Pandișpanul de ciocolată:

4 ouă

2 gălbenușuri de ou

30 g unt topit

30 g făină de prăjitură

15 g cacao pudră

90 g zahăr pudră

Mod de preparare

Pandișpan de ciocolată: spumați toate ingredientele cu un mixer manual, adăugați frișca și injectați cu trei încărcătoare. Pulverizați într-o formă care poate fi utilizată pentru cuptorul cu microunde și încălziți în cuptorul cu microunde timp de 2 minute la 850 de wați.

Cremă: Se amestecă laptele bătut, siropurile YO fără zahăr și zahărul pudră până la omogenizare. Se prepară gelatina. Adăugați sucul de lămâie, încălziți până se dizolvă gelatina și turnați în amestecul de lapte bătut. Încorporați smântâna pentru frișcă și umpleți un vas cu terină sau un recipient pentru tupper până la o înălțime de aprox. 3 cm, apoi dați la frigider pentru 6 ore.

Rupeți pandișpanul de ciocolată răcit și întindeți pe o farfurie împreună cu feliile de portocală. Tăiați smântâna răcită în bucăți și adăugați-o în farfurie.

Mai multe rețete