Cheesecake cu fructe de pădure și afine înăbușite
Un cheesecake fructat, perfect pentru întreaga familie

Un cheesecake fructat, perfect pentru întreaga familie
Umplutura de cheesecake:
250 g brânză de vaci
250 g ricotta
2 ouă
50 g zahăr pudră
1 praf de sare
30 ml suc de lămâie
2 lime, coaja rasă fin
1 linguriță făină de porumb
100 ml sirop de fructe de pădure YO
Baza:
100 g pâine crocantă
30 g migdale, complet nedecojite
50 g unt
Afine înăbușite:
150 g afine
1 lingură sirop de fructe de pădure YO
Tăiați grosier migdalele și coaceți-le la cuptor la 180 °C timp de 10 minute. Se lasă la răcit. Baza: Tocați mărunt pâinea crocantă și combinați cu untul topit și migdale. Se toarnă în borcane rezistente la cuptor și se apasă ferm. Se coace în centrul cuptorului preîncălzit la 180 °C pentru aprox. 10 minute. Se lasă la răcit.
Umplutură: Combinați ricotta, zahărul pudră, brânza de vaci, coaja de lămâie, siropul de fructe de pădure YO, un praf de sare, făina de porumb și sucul de lămâie și amestecați până se omogenizează. Adăugăm treptat ouăle și batem până devine cremos. Se toarnă în borcane până la doar 1 cm sub margine și se coace în cuptorul preîncălzit la 130 – 140 °C pentru cca. 50 de minute.
Se lasă cheesecake-urile la răcit, apoi se ornează cu afine marinate și o frunză de mentă.