Zurück zur Übersicht

Cheesecake cu fructe de pădure și afine înăbușite

Un cheesecake fructat, perfect pentru întreaga familie

Ingrediente pentru 4 porții

Umplutura de cheesecake:

250 g brânză de vaci

250 g ricotta

2 ouă

50 g zahăr pudră

1 praf de sare

30 ml suc de lămâie

2 lime, coaja rasă fin

1 linguriță făină de porumb

100 ml sirop de fructe de pădure YO

Baza:

100 g pâine crocantă

30 g migdale, complet nedecojite

50 g unt

Afine înăbușite:

150 g afine

1 lingură sirop de fructe de pădure YO

Mod de preparare

Tăiați grosier migdalele și coaceți-le la cuptor la 180 °C timp de 10 minute. Se lasă la răcit. Baza: Tocați mărunt pâinea crocantă și combinați cu untul topit și migdale. Se toarnă în borcane rezistente la cuptor și se apasă ferm. Se coace în centrul cuptorului preîncălzit la 180 °C pentru aprox. 10 minute. Se lasă la răcit.

Umplutură: Combinați ricotta, zahărul pudră, brânza de vaci, coaja de lămâie, siropul de fructe de pădure YO, un praf de sare, făina de porumb și sucul de lămâie și amestecați până se omogenizează. Adăugăm treptat ouăle și batem până devine cremos. Se toarnă în borcane până la doar 1 cm sub margine și se coace în cuptorul preîncălzit la 130 – 140 °C pentru cca. 50 de minute.

Se lasă cheesecake-urile la răcit, apoi se ornează cu afine marinate și o frunză de mentă.

Mai multe rețete