Tort în formă de înimă cu jeleu de căpșuni și căpșuni întregi
Bază de pandișpan pufos acoperit cu căpșuni aromate
Ingrediente (pentru 4 porții)
Pandișpan: | |
---|---|
3 | ouă separate |
25 g | zahăr pudră |
Un vârf de cuțit | de sare |
½ pachet de | zahăr vanilat |
Coajă de la | 1/2 lămâie |
60 g | faină |
35 g | zahăr |
100 ml | suc de portocale |
Cremă de căpșuni: | |
200 g | căpșuni |
Sucul de la | o lămâie |
50 g | sirop de căpșuni YO |
3 foi | de de gelatină |
150 ml | frișcă semi-spumată |
Jeleu de căpșuni: | |
100 g | căpșuni |
50 g | sirop de căpșuni YO |
1 lingură | de suc de lămâie |
2 foi | de gelatină |
Preparare
Pandișpan: Combinați gălbenușurile, zahărul pudră, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie apoi omogenizați până obțineți un aluat cremos. Spumați bine albușul de ou împreună cu zahărul și apoi adăugați amestecul cu gălbenuș. Adăugați făina în ploaie și omogenizați ușor folosind un țel. Turnați aluatul astfel obținut într-o formă de tort (in forma de inimă) unsă cu unt și tapetata cu făină. Neteziți și coaceți în cuptorul preîncălzit la 210*C timp de aproximativ 13 minute. Lăsați să se răcească, apoi insiropați pandișpanul în suc de portocale.
Crema: Paserați capșunile împreună cu siropul YO, folosind un mixer manual. Rehidratați gelatină în multă apă rece timp de aproximativ 5 minute, apoi stoarceți bine înainte de a o folosi. Adăugați peste gelatină sucul de lămâie, încălziți până se dizolvă gelatina și turnați apoi peste amestecul cu căpșuni. Incorporați apoi ușor frișca semi-spumată Turnați crema astfel obținută peste baza de pandișpan și dați la frigider pentru aproximativ 4 ore.
Jeleu: Paserați căpșunile împreună cu siropul YO, folosind un mixer manual. Rehidratați gelatina în multă apă rece timp de aproximativ 5 minute, apoi stoarceți bine înainte de a o folosi. Adăugați peste gelatină sucul de lămâie, încălziți până se dizolvă gelatina și turnați apoi peste amestecul cu căpșuni. Turnați amestecul astfel obținut peste stratul de cremă și dați la frigider pentru încă o oră. Scoateți de la frigider, scoateți din forma și serviți.
Acest tort în formă de inimă, super- aromat, este ideal pentru orice aniversare.

Acest tort în formă de inimă, super- aromat, este ideal pentru orice aniversare.