Înghețată cu zmeură
Semifreddo rece, cu cremă de zmeură dulce – aromată
Ingrediente (pentru 4 porții)
Cremă de zmeură: | |
---|---|
500 g | zmeură |
200 ml | sirop de zmeură YO |
Sucul de | la 4 lămâi |
Semifreddo: | |
500 ml | frișcă semi-spumată |
2 | gălbenușuri de ou |
50 g | zahăr pudră |
60 ml | lapte |
| coaja de la o portocală |
Garnitură: | |
150 g | zmeură |
2 linguri | sirop de zmeură YO |
Preparare
Cremă de zmeură: Combinați toate ingredientele, încălziți ușor, apoi amestecați folosind un mixer manual. Lăsați deoparte să se răcească.
Semifreddo: Combinați ouăle, laptele, zahărul pudră și coaja de portocală într-o oală mică, încălziți până aproape de fierbere, amestecând constant. Strecurați printr-o sită fină, iar după răcire adăugați frișca și incorporați ușor. Folosiți o formă dreptunghiulară de tort (appx 10x5cm) și începeți să turnați amestecul semifreddo și crema de zmeură în straturi de 1cm, alternând, astfel încat ultimul strat să fie cel de semifreddo. Lăsați la congelator peste noapte.
Pentru a servi, puneți amestecul într-un pahar sau o ceașcă (folosind o cupă de porționat înghețata) și decorați cu zmeurp proaspatp și puțin sirop YO de zmeură.
