Cupcakes de cireșe cu topping de ciocolată
Ciocolata păcatoasă și delicioasă întâlnește fructele obraznice aromate.
Ingrediente (pentru 12 porții)
Cupcake:: | |
---|---|
200 g | unt foarte moale |
1 | pachet de zahăr vanilat |
1 vârf de cuțit | de sare |
90 g | zahăr granulat |
3 | ouă |
300 g | făină |
15 g | cacao |
200 ml | zer din lapte batut |
100 ml | sirop de cireșe YO |
1 pachet de | praf de copt |
Crema topping: | |
100 g | unt (la temperatura camerei) |
340 g | ciocolată (60%) |
120 g | zahar pudră |
4 linguri praf | de cacao pudră |
200 g | mascarpone |
Decor: | |
12 | cireșe |
Preparare
Cupcakes: Bateți untul împreună cu zahărul vanilat, sarea și zahărul granulat până se obține un aluat cremos. Adăugați treptat ouăle și siropul YO de cireșe. Cerneți împreună făina cu praful de copt și pudra de cacao și adăugați apoi în amestecul de unt, alternând cu laptele bătut. Se ceară făina, praful de copt și cacao și se combină cu amestecul de unt, alternând cu zer. Turnați aluatul astfel obținut în formele de cupcakes și coaceți în cuptorul preîncalzit la 180*C timp de aproximativ 35 de minute
Crema Topping: Tocati grosier ciocolata, topiți la bain-marie și apoi lăsați să se răcească la temperatura camerei. Amestecați untul moale cu zaharul pudră si pudra de cacao până obțineți o cremă omogenaă. Adăugați peste amestecul astfel obținut mascarponele și ciocolata (răcită) și omogenizați. Ciocolata se toarnă pe pandișpan si se pune la frigider pentru aproximativ 4 ore.
Dupa ce s-au răcit decorați cupcakes-urile cu crema (folosind un poş cu dui), dar și cu cireșe proaspete.
