Cheesecake roșu cu multivitamine și afine
Un desert de vis, fructat si aromat
Ingrediente (pentru 4 porții)
Umpluturș pentru cheesecake: | |
---|---|
250 g | cremă de brânză |
250 g | ricotta |
2 | ouă |
50 g | zahăr pudră |
vârf de cuțit | de sare |
30 ml | suc de lime |
Coaja de la | 2 lime |
1 lingură | amidon de porumb |
100 ml | sirop Yo de fructe roșii multivitamin |
Baza: | |
100 g | biscuit |
30 g | migdale prăjite decojite |
50 g | unt |
Afine marinate:: | |
150 g | afine |
1 lingură | sirop Yo de fructe roșii multivitamin |
Preparare
Baza cheesecake: Mărunțiți biscuiții și amestecați cu untul topit și migdalele tocate grosier. Amestecul astfel obținut puneți-l ca bază în 4 borcane termorezistente și coaceți la 180*C timp de aproximativ 10 minute. Lăsați să se răcească.
Umplutură: Amestecați ricotta cu zahărul pudră, crema de brânză, coaja de lămâie, siropul Yo, sarea, amidonul și sucul de lime și omogenizați. Adăugați treptat ouăle și amestecați bine. Turnați amestecul astfel obținut în cele 4 borcane și umpleți până aproape de gură. Dați borcanele la cuptorul preincalzit la 130-140* C și coaceți timp de aproximativ 50 de minute.
Dupa ce s-a răcit decorați cu afinele amestecate in prealabil cu siropul Yo.
